„Vrem ca Traian Băsescu să plece”

By on ianuarie 20th, 2012

…sunt vorbele marelui politician „moralist” , tovarăşul Vladimir Voronin.

Nu cu mulţi ani în urmă, mai exact aproape 2 ani şi 10 luni, ambasadorul României în Republica Moldova era declarat persoană non grata şi era instituit regimul de vize pentru românii ce doreau să treacă pragul Moldovioarei. Şi asta pentru că Bucureştiul a avut tupeul să arunce o aluzie la dreptul oamenilor de a protesta. Dacă e să ne amintim bine, România era implicată până în amănunt în revoltele de la Chişinău conform lui Voronin. Exprimarea liberă, la care se referă tovarăşul sus numit, în aprilie 2009 era înăbuşită.

Acum, acelaşi Voronim susţine protestele de la Bucureşti şi mai mult decât atât intenţionează să organizeze şi el acţiuni de protest în masă. Nu, nu împotriva lui Traian Băsescu, ci împotriva AIE-ului. Cu alte cuvinte, poporul român de pe ambele maluri ale Prutului se va uni prin acţiuni solidare de protest. Fiecare cu baba hârca lui, dar cu acelaşi scop final. Fără să realizeze, tovarăşul Voronin pune umărul la înfăptuirea idealului împotriva căruia a luptat toată viaţa: unirea românilor de la est de Prut cu „fasciştii” de la vest. Mai frumos spus se intenţionează a se crea o situaţie de instabilitate politică şi mai mare decât există care o să afecteze direct economia şi în ultimă instanţă omul de rând care o să iasă cu şi mai mare zel să protesteze împotriva neisprăviţilor de la putere.

În articolul de pe evz.ro Vladimir Voronin declară că incidentul de la Galaţi este un atac direct al unei ţări membre NATO (a se citi România) împotriva unui stat neutru (a se citi Moldovioara). Adică un om care face contrabandă cu ţigări şi care încearcă (prin fugă) să se eschiveze de la controlul vamal nu are cum să se aştepte să fie întâmpinat cu flori şi busuioc. Este trist că tânărul a fost rănit, dar este soarta care şi-a ales-o până la urmă. A încercat să treacă vama (recunoscută internaţional) cu o maşină plină cu ţigări.

Un tânăr care nu a ales să moară este Vadim Pisari pe care „pacificatorii” au încercat să îl oprească pentru control într-o vamă imaginară. Ironia sorţii, nu? Tot NATO a împuşcat şi omorât un cetăţean al Republicii Moldova pe teritoriul Republicii Moldova, domnule Voronin?

PCRM-ul şi NIT-ul promovează conceptul de statalitate al Moldovioarei şi neapartenenţă a ţării la orice este vestic, dar în acelaşi timp să pupăm şi să facem plecăciuni estului. Avem un paradox în aceste declaraţii, dar noi suntem prea preocupaţi cu ziua de mâine ca să îl mai observăm.

Dacă îţi place, distribuie:
15 Comments
 1. 23 ianuarie 2012 la 10:21 am

  Dragut, cand spui Moldovioara. Imi vine si mie sa te alint Rodicel.Daca n-ar echivala cu „persona non grata” 🙂

  Madi si Onu

 2. 23 ianuarie 2012 la 5:52 pm

  Bine punctate aspectele

 3. 23 ianuarie 2012 la 6:01 pm

  @Napocel: După ce am citit articolul şi l-am văzut pe tovarăşul atât de înfocat nu m-am putut abţine să scriu ceva de bine.

  Sunt evenimente şi decizii politice în jurul nostru pe care le trecem cu vederea şi cel mai rău le uităm.

  Pentru cei care nu-i ştiu acţiunile lui Voronin din 2009 articolul din evz ar fi de-a dreptul credibil.

 4. 23 ianuarie 2012 la 6:02 pm

  @Madi şi Onu: :-)…de altfel prietenele mele îmi spun Rodicel 🙂

 5. 23 ianuarie 2012 la 6:13 pm

  Hehehehe, Rodiceş, drăguț! 🙂

 6. 23 ianuarie 2012 la 6:16 pm

  Hehe…dacă stau bine să mă gândesc habar n-am cum s-a ajuns la Rodicel :-D. De mică am fost Rodicuţa mamei şi a tatei…şi mare, bum, îs Rodicel 🙂

 7. 23 ianuarie 2012 la 6:22 pm

  Corectez: Rodicel (am tastat prea rapid de pe un laptop mic, mic) 🙂

 8. 23 ianuarie 2012 la 6:23 pm

  Tot Rodicel vei rămâne atunci! 🙂

 9. 23 ianuarie 2012 la 6:25 pm

  cel puţin în rândul prietenelor asta îi lucru bătut în cuie 🙂

 10. 23 ianuarie 2012 la 6:25 pm

  „Rodicel” te-am trecut și-n blogroll-ul meu! 🙂

 11. 23 ianuarie 2012 la 6:26 pm

  De acu-ncolo, îți voi spune și eu: Rodicel!
  🙂

 12. 23 ianuarie 2012 la 6:31 pm

  De acu-ncolo eşti prietenul meu :-)…altfel nu s-ar explica cum sunt eu Rodicel 😛 😀

 13. 23 ianuarie 2012 la 6:39 pm

  🙂 Oki, de azi’ncolo, suntem prieteni Rodicel!

 14. 24 ianuarie 2012 la 5:56 pm

  Pot sa ma deconspir?
  Chipul tau dulcic, mi-a amintit de emotii sufletesti, de pe meleaguri bolgradene, cu nume Verocika sau Kalinka. Iar numele…, adaptare spontana la emotii. 🙂 Te-am trecut siin blogroll.
  Madi si Onu

 15. 24 ianuarie 2012 la 10:45 pm

  Interesant :-)…să ştii că îmi pare adaptarea. Mersi!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.