Situaţii din jurul meu

By on octombrie 5th, 2010

Îmi place să cred că oamenii din jurul meu nu posedă defecte, ci în cel mai rău caz doar nişte calităţi negative :-).


De ceva timp vreau să scriu un articol pe această temă, dar ca să o pot acoperi cât mai mult am avut nevoie de o perioadă de timp ca să îmi pun gândurile în ordine.


Ştim cu toţii că oamenii pe care îi întâlnim de-a lungul vieţii pot să îţi influenţeze cursul aşa numitului destin. Este adevărat că oamenii din viaţa ta ţi-i alegi, cu alte cuvinte tu deţii frâiele destinului tău. Astfel ajungi să ai primii prieteni, primele dezamăgiri în oameni, te confrunţi cu „crunta” realitate, blestemi ziua când ţi-ai povestit of-ul unor oameni netrebnici şi te declari neîncrezător în persoanele din jurul tău iar singurii în care mai ai încredere sunt membrii familiei tale.


Creşti, evoluezi, ajungi la o vârstă frumoasă, tânăr, şi „dai” o nouă şansă destinului. Te aştepţi ca acesta să fie mult mai generos şi să îţi ofere numai prieteni buni, de treabă, înţelegători şi mai presus decât toate ADEVĂRAŢI. Bineînţeles că dacă te-ai ars o dată şi ţi-ai învăţat lecţia din trecut (dacă ai fost deştept să o înveţi din greşelile altora şi mai bine), îţi selectezi atent cercul de prieteni, îi plasezi frumuşel pe fiecare la locul lor, nu te deschizi în faţa lor ca o floare dimineaţa şi te asiguri că nu vei mai avea de suferit de pe urma „prietenilor” netrebnici.


Dar asta nu e tot, îţi întâlneşti şi marea iubire. Eşti fascinat de apariţia acestei persoane în viaţa ta şi crezi că numai ea poate să te facă împlinit. Cum am mai spus, dacă ţi-ai învăţat lecţiile din trecut, nu va fi foarte greu să o treci printr-un canal al raţiunii proprii, să o scanezi precum un bagaj la aeroport este scanat cu razele X, să o vezi aşa cum este precum un agent de pază ştie ce conţine bagajul tău. După câteva luni, timp în care relaţia a fost pusă la multe încercări, tragi o linie şi faci un calcul simplu: e locul meu aici? vreau să mai rămân? mă văd într-un viitor cu persoana de lângă mine? mă completează ea? Şi dacă răspunsul este unul pozitiv continui pe aceaşi notă şi vezi unde se ajunge. Se ştie că pentru a cunoaşte o persoană nu îţi ajunge nici măcar o viaţă, dar măcar după 2 ani (cel puţin) ştii dacă poţi trăi cu defectele celuilalt, mai exact, te vezi trăind cu persoana respectivă şi o viaţă întreagă. Teoretic, pentru că practic nu poţi avea probabilitatea 100% că nu vor interveni schimbări şi că nu o să te mai simţi tu în largul tău.Descrierea presupusei relaţii amoroase de mai sus a primit nota maxima în foarte multe cazuri pe care le cunosc. Dar cum suntem miliarde de oameni, miliarde de caractere, deci miliarde de posibile relaţii cu un curs al evenimentelor absolut imprevizibil, consider că din toată descrierea de mai sus este important să ţinem cont de un lucru, adică includerea, pe ici pe colo, în meniu a RAŢIUNII! Dacă nu faci acest lucru rişti să te găseşti în situaţia în care te simţi înşelat, pierdut şi căzut într-o mlaştină de unde nimeni nu te vede, nu te aude şi nu te poate ajuta. La început te zbaţi, încerci să te mişti, vezi că nu mai poţi să lupţi şi rezultatul poate fi ori renunţi la cine eşti tu cu adevărat, ori îţi foloseşti ultimele puteri pentru a ieşi la mal, astfel demostrându-ţi că tu încă poţi face enorm de multe!!! Dar pentru ca să te simţi iarăşi TU întreg trebuie să schimbi ceea ce te-a făcut să decazi aşa de mult, şi aici mă refer de fapt la acea persoană de lângă tine (să numim persoana AA), care şi-a folosit glăsciorul să anunţe lumea că o să fie la bine şi la rău alături tine şi că o să te susţină.


Uită-te la tine, te regăseşti în povestea de mai sus? Schimbă-ţi viitorul, numai tu eşti în putere să faci asta!


Cât despre AA, te rog pe tine, cititorule, să nu mai crezi în poveştile în care crezi că o vei schimba, că va fi mai bine şi că o să vină momentul în care o să puteţi trece peste defecte. O persoană se poate schimba numai dacă vrea iar dacă au trecut 2 ani şi situaţia s-a înrăutăţit atunci fii radical, schimbă-te la 180 de grade şi trăieşte fericit!


P.S. Acest articol este dedicat în mod special unei drage cunoştinţe (AA) care are gusturi de şampanie şi buzunare de bere! Pentru tine nu am niciun sfat, nu meriţi efortul!

Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , , , , , , , ,
2 Comments
 1. avatar
  Loredana

  5 octombrie 2010 la 2:12 pm

  Si totusi … omul indragostit spera si viseaza ca totul se va transforma, si ca simpla dragoste este suficienta pentru a aduce lumina in relatie …

  Daca ceva nu merge cum ar trebui, cauta adevarul, si daca el nu este pe placul tau, decat sa-l inghiti, mai bine il infrunti pentru ca in final, rezultatul ar fi acelasi.

  Trist si totusi adevarat!

 2. 13 octombrie 2010 la 10:06 am

  ofer sfaturi in dragoste si relatii.

  relatii la mine.

  ieftin.

  PS: aveti grija pe unde calcati in viata si in viata altora ca sufletul oamenilor e fragil ca strachinile

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.