Să vorbim despre Mugurel

By on iulie 22nd, 2012

Ieri am avut prima mea întâlnire oficială cu un tip ce se află într-o relaţie cu un El. Să-l numim Mugurel. Eu l-am cunoscut pe Mugurel acum câteva săptămâni în cadrul unui curs. Mugurel mi s-a părut a fi un tip deschis, deştept şi amuzant. Garderoba lui Mugurel în această perioadă a fost tricou, blugi şi adidaşi. Până aici nu este absolut nimic ieşit din comun. Nici printr-o huidiţă a creierului nu am avut vreo idee că tipul este homosexual. Asta până ieri când a fost întrebat unde şi-a întâlnit sortita. Foarte natural a corectat întrebarea interlocutorului şi anume că unde şi-a întâlnit sortitul.

Exact în acel moment am înţeles că eu am venit din Încuieţii de Sus (sau de Jos, sau de Centru, sau de Dreapta, sau de Stânga sau…). Şi asta în condiţiile în care eu nu condamn şi nu judec oamenii care sunt homosexuali. Consider că este dreptul lor uman de a se iubi cu cine le vrea sufletul. Imediat ce am auzit replica lui am început să-l analizez, să încerc să observ acele diferenţe care ar trebui să fie atât de vizibile pentru că nu este heterosexual. Doar acesta este motivul pentru care biserica din Moldovioara încurajează omul de rând să fie homofob. Aşa mi-am dat seama că fărâme de mentalitate din ţara de provenienţă încă curg prin venele mele. Bineînţeles că nu am văzut absolut nimic dubios şi atunci raţiunea a sărit şi mi-a dat o „palmă” de trezire. În următoarele minute mă gândeam că tipul este fantastic pentru naturaleţea şi atitudinea pe care o are legată de viaţa lui personală.

Ţin să specific că Mugurel nu vine din Moldovioara sau Românica. Mugurel este cetăţeanul unei ţări a Europei de vest. Probabil că asta a fost un real ajutor pentru a putea fi sincer cu persoana lui şi nu a trăit în minciună pentru a scăpa de o societate răutăcioasă.

Lăsând povestea cu Mugurel vreau să pomenesc aici o chestie pe care eu am găsit-o interesantă. Citeam luna trecută un roman scris de o autoare britanică şi publicat în anul 1938. Pe parcursul celor 400 de pagini am întâlnit extrem de des cuvântul „gay”. Bineînţeles că a fost folosit cu înţelesul lui de voios, vesel, pitoresc. Şi mă gândeam cum ar fi să ies eu în mijlocul străzii astăzi şi să strig cât mă ţin plămânii că mă simt foarte voioasă în engleză. Adică ar suna ceva de genul: „I’m feeling so gay today”. Bineînţeles că toţi m-ar face homosexuală în secunda a 2-a (nu că mi-ar păsa). Şi uite aşa ar funcţiona creierul uman. El face legătura cu cea mai apropiată semnificaţie pe care o au oamenii legată de acest cuvânt.

Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.