Profesori – fenomen

By on septembrie 8th, 2012

Semestrul trecut am avut un curs care mi-a plăcut din toate punctele de vedere. Era poziţionat strategic în ziua de luni de la ora 09:00. Cursul dura 3 ore. Cu toată sinceritatea declar că nu am avut parte de nici măcar un moment în care să mă fi simţit plictisită. La fiecare curs simţeam că eram implicată 100%. Lucru care spre ruşinea mea nu se întâmplă decât atunci când ceva îmi place cu adevărat. Cursul meu se numea Advanced Industrial Organization. Nu-i caut traducerea în română. Am ajuns într-un moment când îmi este sensibil mai uşor să vorbesc despre domeniul meu de studiu în limba engleză :-).

Pe parcusul semestrului am avut 2 profesori. Amândoi fac parte din Danish Competition Council. Acum am aflat că şi în România există un astfel de consiliu şi se numeşte Consiliul Concurenţei. Foarte important de specificat aici este că unul din profesori este şi Preşedintele consiliului. Asta pe lângă funcţia de Şef al Departamentului de Economie al Universităţii din Copenhaga. Numele lui este Christian Schultz.

Din primul moment când a intrat în sală eu am fost fascinată de personalitatea lui. Un om foarte, foarte deştept în domeniul lui şi care are un real talent să fie profesor. De foarte mult timp nu mai întâlnisem un profesor fascinat de ceea ce preda. El era prezent în fiecare clipă a cursului. Eu mă simţeam motivată să fiu atentă şi să întreb atunci când ceva nu-mi era clar. Pur şi simplu el reuşea să îmi transmită sentimentul de extraordinar. La sfârşitul fiecărui curs aveam impresia că cele 3 ore au trecut mult prea repede. Christian reuşea mereu performanţa să mă ţină trează şi atentă. Iar lucrul cu adevărat grozav era că el reuşea să transmită sentimentul de pasiune şi nouă, studenţilor. Mi-ar plăcea să mai am ocazia să calc pragul clasei în care el o să predea pentru că deja mi-e dor să aud cum spune că „acest articol este absolut delicios de citit”. A, da, şi nu vorbeam despre articolele de pe libertatea.ro, ci de articole serioase din domeniul cercetării economice.

La un moment dat îmi aminteam cusurile din programul de licenţă din care am făcut parte. Am încercat din răsputeri să găsesc un profesor care era îndrăgostit de materia pe care o preda şi care reuşea să transmită asta şi studenţilor. Încercam să găsesc în amintiri un profesor care avea toate cele enumerate mai sus şi care era pe deasupra şi cool. Sper că doar mă lasă memoria şi nu asta e realitatea.

Dacă îţi place, distribuie:
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.