Nordul Danemarcăi – Aarhus (Århus)

By on iunie 13th, 2012

Am ajuns în Aarhus datorită unui eveniment organizat de Global Citizen. Aarhus este al doilea oraş din Danemarca ca şi mărime. Oraşul nu îţi lasă impresia de unicitate. Mie mi s-a părut a fi destul de asemănător Copenhagăi, doar că are sensibil mai multe dealuri decât capitala.

Am avut la dispoziţie aproximativ 7-8 ore să vizitez oraşul. Aşa că am ales să vizitez cea mai cunoscută atracţie numită „Oraşul vechi” (Daneză: Den Gamle By). Acesta nu se află neapărat în partea veche a oraşului, ci este o colecţie de clădiri istorice daneze. Pentru a vă convinge să vizitaţi muzeul în aer liber ataşez nişte poze.

Străduţă a anilor 1800:Unde avem şi o bucăţică de colţ de rai:Şi ce am mai găsit pe străduţele din apropiere:Tot pe acolo am găsit farmacia şi croitoria:

M-am aventurat şi la un bâlci:Atunci ca şi acum, primarul era un om tare important. Casa lui era mare, avea curte interioară, avea ceas, bucătărie serioasă şi avea ieşire către piaţa centrală a localităţii:

Bunătăţile din bucătărie:

O combinaţie tare cool care-mi arăta ora fără să fie vreun display digital:

Mi-au plăcut caii. Pentru o sumă de bani primeai o călătorie în timp 🙂 :

Şi ce simpatic ţineau ei picioruşele:Închei cu morile din istorie. Prima este moară de apă şi a doua moară de vânt:

În Aarhus trebuie neapărat să vizitezi şi Åboulevarden. Un bulevard care în urmă cu 20 de ani era una dintre cele mai circulate artere rutiere. Municipalitatea a hotărât că ar fi un loc superb pentru relaxarea locuitorilor. Aşa arată acum:
Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , , , ,
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.