„Noi muncim, nu gândim!” sau „Moarte intelectualilor!”

By on iunie 15th, 2011

Nu sunt expertă în domeniul ăsta. Mai bine spus ştiam ideea generală şi anume că Ion Iliescu rămâne în istoria României ca o bilă neagră.


Astăzi când am vrut să îmi actualizez bagajul de noutăţi şi am deschis pagini ale presei române mi-a sărit în ochişori titluri despre operaţiunea „13-15 iunie 1990”. Aşa că, în consecinţă, am hotărât să caut mai multe informaţii online despre un eveniment extrem de important din viaţa românilor. Cu toate astea, ţin să menţionez, că majoritatea românilor nu au înţeles nimic din faptul că zeci de oameni au fost răniţi sau chiar omorâţi pentru că vroiau să scape de comunismul din spatele cortinei. Totuşi ceea ce cred că a împins România înainte este că cel puţin a renunţat să aibă printre partidele politice unul care conţine cuvântul „comunist”.


Trăiască Wikipedia pentru că am avut de unde să îmi culeg informaţiile în timp record şi Youtube pentru că am putut vizualiza imagini şoc. Cu siguranţă am să ataşez unul aici.


Eu nu ştiam, de exemplu, că în anul 1990 au fost 3 mineriade: ianuarie, februarie şi iunie. Într-adevăr, cea cu adevărat care nu ne-am fi dorit să existe este cea din vară. Datorită faptului că ne aflăm în perioada 13-15 iunie (după 21 de ani) eu zic că este important să pomenesc despre acest eveniment trist.


Din ce am citit despre această perioadă am selectat mesajele care sunt cu adevărat importante din punctul meu de vedere:

 • Pe 13 iunie 1990, Ion Iliescu afirmă: „Chemăm toate forțele conștiente și responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului și televiziunii pentru a curma încercările de forță ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democrația atât de greu cucerită”. (Wikipedia)
 • La rugămintea domnului Ion Iliescu activitatea minerilor pe 14 iunie 1990, ajutaţi fiind de angajaţii SRI, se poate descrie astfel: „Toți intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcați cu haine fistichii au fost bătuţi, arestați, urcați în dubele Poliției și interogați la o unitate militară din Măgurele.” (Wikipedia)
 • După ce şi-au implementat programul scris dinainte, pe 15 iunie 1990, „La orele prânzului minerii au fost urcați în autobuze și transportați la complexul expozițional Romexpo, unde șeful statutului, președintele ales recent Ion Iliescu le-a mulțumit pentru acțiunea lor vitejească prin care au salvat democrația din România. Discursul său a fost întâmpinat cu urale. Imediat după aceasta au fost conduși la trenurile care îi așteptau în Gara de Nord, și transportați în Valea Jiului.” (Wikipedia)După ce am aflat aceste detalii mă întreb cum au putut 86% din românii cu drept de vot în anul 1990 să îşi dea votul pentru comunistul sub acoperire, Ion Iliescu? Poate o să specificaţi că mineriada a avut în iunie iar alegerile prezidențiale pe 20 mai 1990. Adevărat, dar să nu uităm de celelalte 2 mineriade de la începutul anului 1990. Mă întreb acum cum ar fi fost România azi dacă preşedinte în 1990 era ales Ion Raţiu?


După aceea în 1992 cu toate cele întâmplate lumea vine şi ştampilează „votat” tot pe Ion Iliescu şi îi oferă un nou mandat. Aşa că scaunul prezidenţial îi este asigurat pentru încă 4 ani.


În 1996 însă România vrea altceva şi îl alege pe Emil Constantinescu. Omul care a venit după 6 ani de „democraţie” şi poate chiar a încercat să schimbe sistemul, însă o casă nu se construieşte într-o zi. Românii nu prea înţeleg logica noii puteri şi vor rezultate imediate fără a încerca măcar să înţeleagă mai multe. Bineînţeles că nimic nu mulţumeşte poporu’ şi în 2000, când eram aproape sigură că fărâmă de Iliescu nu o să mai fie, ¤Surprize, surprize¤ Ion Iliescu este aprobat de votul poporului pentru un nou mandat.


Mai departe nu ştiu dacă mai are rost să continui. Din păcate poporul român, chiar şi după comunism, tot preferă să fie condus de categoria „Noi muncim, nu gândim”!. Partea cea mai dură este de fapt că în acest moment nu ştiu dacă există un politician căruia i-aş putea acorda votul meu de încredere. Am nevoie de un Corneliu Coposu sau Ion Raţiu, dar cam târziu pentru astfel de gânduri…


Dacă aveţi 9 minute uitaţi-vă la filmuleţul de mai jos, este cu adevărat important să vezi şi să înţelegi o realitate pe care poporul român a uitat-o cam repede.

P.S. Fiţi atenţi la oamenii de pe marginea drumului cât de mult apreciază acţiunea întreprinsă de mineri. Teroare!

Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , , ,
3 Comments
 1. 22 iunie 2011 la 1:09 am

  ‘aşa cum aţi văzut, de astă dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste; grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate..’ uite cat de bine e ticluita fraza asta! În primul rând, nu vorbim despre oameni, că-i totuşi inacceptabil să te joci cu viaţa oamenilor, dar îi numim elemente şi avem un computer game. Ah, şi cum să nu lupţi cu ei, dacă-s fascişti (whatever that means, pentru că n-avem timp să ne gândim ce-o fi însemnân fascişti, din moment ce accentul e pe ‘de-a dreptul’ fascisti). Un truc NLP, un fel de ‘tu n-ai observat că sunt fascişti? vai şi-amar de capul tău! asta nu-i face mai puţin fascişti….’

 2. 24 iunie 2011 la 9:37 am

  Nivelul de îndoctrinare rezultat din sistemul socialist pe atunci era cam la aceaaşi cotă ca şi acum în rândul societăţii din gubernia MMoldova. În plus cucuveaua de la Cotroceni: Iliescu avea-n mână toate pârghiile statului şi ordine de la Moscova. Eu personal ca şi român ardelean, clujean am votat Raţiu. Să nu uităm fraudele electorale de atunci. La prima vizită a legumei Ilescu la Cluj-Napoca, noi cluneii l-am-ntâmpinat cu suluri de hârtie igienică ce le-am aruncat spre el. Au fost 11 arestări, busculade, etc. Dacă vei consulta cifrele vei constata că transilvănenii nu prea au votat cu ameoba de Iliescu.

 3. 25 iunie 2011 la 9:32 am

  De la Ardeal nici nu mă aşteptam la altceva! Se ştie că ardelenii mereu au avut un grad de inteligenţă mai înalt decât restul românilor.

  Din păcate trebuie să mai treacă multe ape pe Dunăre ca lumea să înţeleagă că pentru a face o alegere, fie ea politică, trebuie să se informeze!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.