Ipocrit cu multe sinonime

By on februarie 9th, 2013

Ipocrizia are un talent deosebit de a se băga sub pielea unui om. Noi când ne naştem suntem curaţi ca lacrima, la suflet. Bineînţeles că avem ascunse destule gene dubioase sub înfăţişarea de bebel rozovior şi dulce (când nu plângem :-D). Însă caracterul de mai târziu ne este alimentat atât de ceea ce pur biologic moştenim de la părinţi cât şi de societatea în care ne învârtim. Cred că aţi auzit nu o dată vorba, „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti”. Desigur că oamenii nu sunt traşi la indigo, însă cei care se află într-o relaţie de prietenie de obicei împărtăşesc destul de multe viziuni şi/sau virtuţi.

Dar să revin la prima propoziţie din acest articol. Am decis să ating „calitatea” aceasta pentru că m-am săturat să cunosc oameni care o folosesc pentru orice posibilitate de a intra în graţiile anumitor persoane. Astfel sperând că într-un fel sau altul le va influenţa în bine o latură a existenţei. Sunt de acord că sunt lucruri sau sentimente care pur şi simplu nu ar trebui împărtăşite. Însă decât să te prefaci bun/interesat, mai bine te abţii.

Îşi mai aminteşte cineva de cunoscuţi/colegi/parteneri care îţi lăudau anumite părţi fizice sau sufleteşti? Iar tu nu pricepeai dacă era o batjocoră sau o realitate? Şi asta pentru că tu nu vedeai X-calitate ca fiind adevărată. Dacă în trecut eram sigură că am în faţă un adevărat fariseu apoi acum sunt sigură că acea afirmaţie putea privită într-un mod diferit decât ipocrizie. O altă vorbă din străbuni spunea că „în gusturile omului nu te poţi…” sau mai frumos spus, gusturile omului nu se discută. Aşa că ce este frumos pentru cineva poate fi extrem de neplăcut pentru altul. Frumuseţea (oricare ar fi ea) este relativă. Fiecare ochi are talentul lui de a descrie. Şi frumuseţea nu este doar vizuală. De multe ori vezi ceva ca fiind frumos doar pentru că îţi reaminteşte un sentiment de bunăstare.

Deci ipocrizia este mai mult decât un compliment aruncat şi care-ţi sună a fi fals. Ipocrizia e un talent pe care anumite persoane îl dezvoltă continuu. Nu-mi plac oamenii care vor să ajungă la sufletul meu pe nepusă masă. Nu-mi plac oamenii care se linguşesc şi după 3 zile mă roagă să îi ajut în vreun fel. Aş aprecia mai mult pe cineva care mi-ar spune din prima ce vrea de la viaţa mea. Nu-mi plac oamenii care consideră că împărţirea vreunei fărâme de ADN amestecat cu o ţâr de făţărnicie o să-i aducă pe culmea aprecierii mele. Mie pur si simplu nu-mi plac oamenii prefăcuţi! Okay, cred că aţi priceput ideea.

Dacă îţi place, distribuie:
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.