Inimioare de Crăciun = Julehjerte

By on decembrie 8th, 2011

Ieri am participat la un eveniment drăguţ care mi-a oferit o stare de bunătate extremă. În acelaşi timp mi-am descoperit noi talente. Bineînţeles că dacă vreau să impresionez atunci ar trebui să muncesc mult. Nu de alta, dar asta la prima încercare mi s-a părut mai greu decât derivarea parţială a vreunei ecuaţii.


Dar acum să începem cu începutul. Am primit o invitaţie din partea celor de la Kubulus să particip la un workshop numit „Christmas Hearts”. Şi mi-am zis că trebuie să văd cu ochii mei ce se întâmplă la un astfel de eveniment. Am poposit pregătită cu foarfeca şi o riglă. Organizatorii ne-au asigurat că de atâta avem nevoie pentru operele ce urma să le executăm.


Evenimentul a început cu prezentarea tradiţiei daneze de a avea inimioare de Crăciun. Aparent, aceasta are câţiva ani buni de când s-a născut. În plus, se pare că există oameni care au făcut din crearea inimioarelor o întreagă pasiune sau chiar carieră. De asemenea, există şi vreo 2 perioade care se diferenţiază prin forma sau stilul de creare a hjerte-lor :-D.


S-ar zvoni că cea mai veche inimioară creată ar fi cea din anul 1860 şi că autorul ar fi nimeni altul decât cunoscutul Hans Christian Andersen. Această operă poate fi văzută în Casa lui Hans Christian Andersen din oraşul Odense. Cu toate acestea, ar exista voci care ar spune că „inima” totuşi nu ar aparţine lui Hans Christian Andersen şi asta pentru că autorul nu pomeneşte de ea nicăieri în memoriile sau lucrările sale. Însă cum nu avem de unde să aflăm rămânem la varianta Hans Christian Andersen.


Mai jos ataşez poze cu Julehjerte. Primele 3 îmi aparţin, restul de 3 le-am primit de la organizatori. Când ajung şi eu să fac aşa ceva atunci o să mă declar semi-specialistă :-D. Şi Crăciunul vine, vine, vine…
Inimioarele au această formă pentru că se aşteaptă a fi agăţate în pomul de Crăciun şi în seara de Ajun moşul să pună dulciurile în ele. Ţin să precizez că în operele ce le-aţi văzut nu am folosit clei decât pentru codiţă.


Dacă doriţi să vă inspiraţi şi să vă îmbrăcaţi bradul cu nişte inimioare tradiţionale daneze atunci puteţi începe cu informaţia din link-urile de mai jos:


http://www.ebygomm.ourownlittleworld.org/2008/12/danish-christmas-hearts-tutorial/
http://www.highsmith.com/pdf/librarysparks/2007/lsp_dec07_danish_christmas.pdf
http://haabet.dk/users/julehjerter/making.html
http://www.hjertertiljul.dk/en/skabeloner_en.html


Şi aici nişte template-uri foarte faine:


http://www.ebygomm.ourownlittleworld.org/wp-content/documents/centralstar.pdf
http://www.ebygomm.ourownlittleworld.org/wp-content/documents/DiagonalHearts.pdf
http://www.ebygomm.ourownlittleworld.org/wp-content/documents/basichearttemplate.pdf
http://www.hjertertiljul.dk/en/downloads/Skabeloner_Forlag.pdf
http://www.hjertertiljul.dk/en/downloads/Skabeloner_Skrivebordsskuffen.pdf


Activitate plăcută! 🙂

Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , , ,
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.