Hop, hop şa şa

By on octombrie 27th, 2012

Sunt activităţi care-ţi plac dinainte să te naşti. Aşa îmi vine mie să cred, gândindu-mă la mine. Pe lângă aceste activităţi vine vorba de un talent care ia viaţă atunci când ţi se formează ADN-ul. De când îmi amintesc mie mi-a plăcut muzica. Spre diferenţă de anul 2012 atunci când creşteam nu aveam acces la atâtea genuri de muzică. La început aveam acasă un radio vechi ce prindea numai frecvenţe AM. Singurul post radio pe care-l puteam asculta era postul naţional al Moldovioarei. Aşa că ascultam de zor muzica tradiţională a plaiului mioritic şi muzica uşoară a interpreţilor din RM. După câţiva ani buni a apărut postul de radio Antena C care oferea muzică internaţională.

Cu toate că orizontul s-a lărgit, muzica populară ocupa un loc special în imina mea. Anii au trecut şi multe am descoperit, dar dragul de muzica tradiţională nu s-a micşorat, ci din contră, cred că se măreşte cu fiecare anotimp/an. Recunosc că am un deosebit ataşament pentru muzica populară din părţile Moldovei. Lucru uşor de explicat, nu? :-D.

Da’ cât de frumos este şi portul nostru naţional? Cu alte cuvinte poporul român are tradiţii frumoase pe care nu ar trebui să le uite sau să le schimbe pe orice altă tradiţie preluată de la alte naţiuni. Ştiu că trăim în secolul globalizării, dar este o crimă să nu ne mândrim cu o roată, o bătută sau o învârteală. Eu când ascult o melodie ca cea de mai jos simt cum îmi cântă inima şi corpul meu efectiv nu mai vrea să stea pe scaun. Ăsta să fie motivul pentru care la orice nuntă dansez până nu-mi mai simt degetele de la picioare? 🙂Dacă îţi place, distribuie:
No Comments

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.