„Forbrydelsen”

By on septembrie 15th, 2012

Una din posibilităţile pe care le ai ca şi imigrant în Danemarca este a lua gratuit cursuri de limbă daneză. Cursurile sunt destul de obositoare pentru mine. Acest lucru se întâmplă pentru că îmi împart timpul între ele, universitate şi job. Însă dacă nu faci un mic sacrificiu atunci să nu ai speranţă că vreodată ai să te simţi parte din societatea daneză. Din punctul meu de vedere pentru a înţelege societatea în care te afli ai nevoie să cunoşti cel mai important lucru şi anume limba localnicilor.

Şi acum probabil vă întrebaţi ce legătură are titlul articolului de mai sus cu primul paragraf? 🙂 Acesta este de fapt titlul unui serial danez ce a apărut în anul 2007. Eu am aflat despre el săptămâna trecută când povesteam la ora de daneză despre cinematografia daneză. În română titlul ar fi „Crima”. Serialul are 2 sezoane. Toată lumea însă mi-a recomand să-l privesc cel puţin pe primul pentru că acesta ar merita toate minutele din timpul meu preţios.

Ieri după ce am venit acasă mi-am amintit de recomandare. Am deschis browserul şi am dat o căutare pe google. Am găsit pagina serialului de pe IMDB. Am hotărât să îi dau o şansă după ce am citit că a primit numai vorbe de laudă şi că americanii au încercat să-l copieze. Aparent au eşuat în comparaţie cu versiunea daneză. Cel puţin asta este părerea unei tipe din SUA care urmează cursul de daneză cu mine.

Tot ce pot să spun este că nu se compară cu niciun serial american de criminalistică. Este mult mai real. Nu o să vezi scene în care posibilul ucigaş se reflectă în irisul victimei :-D. Şi plus la toate crează dependenţă. Mă adresez aici celor atraşi de seriale în general şi de criminalistică în particular. Vă recomand să vă uitaţi la cel puţin 5 episoade înainte de a decide de a renunţa sau de continua. La început serialul nu m-a atras grozav. Însă pentru ultimele 10 episoade m-am despărţit de laptop numai pentru a mânca :-D.

Închei cu un ajutor pentru cei care au decis să vizioneze serialul. Aici găsiţi link-ul unde puteţi să-l vizionaţi online. O să găsiţi link-uri atât pentru primul sezon, cât şi pentru cel de-al doilea. Ţin să precizez că o să îl găsiţi cu subtitrări în engleză. Enjoy!


Sursă foto: wikipedia.com

Dacă îţi place, distribuie:
Tags: , ,
4 Comments
 1. avatar
  Galloway Patrick

  16 septembrie 2012 la 12:52 am

  Seriously?… si nici un cuvant despre „Borgen”? :))

 2. 16 septembrie 2012 la 10:26 am

  Ăla este pe „to-do” list :-D…probabil o să scriu şi despre el că prea îl recomandă lumea :-))

 3. 16 septembrie 2012 la 4:22 pm

  Eu iti recomand Bron/Broen. E in genul lui Forbrydelsen si il poti viziona pe Dailymotion cu subtitrare in engleza.

  Are doar un sezon de zece episoade, deocamdata. Eu l-am vazut intr-o zi pentru ca nu m-am mai putut dezlipi de laptop 🙂

 4. 16 septembrie 2012 la 5:28 pm

  Mersi…o să-i dăm o şansă atunci :-).

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.