Cine s-a născut în mai, hai sus, hai sus, hai sus!

By on mai 23rd, 2012

„S-au văzut,
Prima oară într-o seara de mai după-amiază de septembrie”

Am cunoscut-o pe 15 septembrie 2003. Eram la Inspectoratul Şcolar din Bucureşti, într-o sală plină de proaspeţi elevi basarabeni ce urmau să completeze listele de admişi în liceele bucureştene. Toţi aşteptam să aflăm unde ne vom duce traiul în următorul an. Socializând am ajuns să o cunosc pe viitoarea mea colegă de clasă şi cămin. După acest moment au urmat 4 ani cu clipe amuzante sau pline de energie negativă, cu evenimente care au format multe din ceea ce sunt astăzi.

Dacă nu am fi fost obligate de conjunctură probabil nu am fi ajuns prietene niciodată. Eram 2 copchile diferite şi care reuşeam să ne enervăm reciproc destul de mult. Însă aceasta era o relaţie ce trebuia să dureze cel puţin 4 ani. Aşa că ambele am depus efort ca să nu se scoatem ochii :-D. Şi după o bucată de vreme am realizat ceva tare neaşteptat. Eram acasă pentru vacanţa de vară. Şi ghici, îmi era dor de EA. Am sunat-o şi am aflat că EA simţea la fel. Interesant, nu? Între timp devenisem pentru EA Rodicika.

În 4 ani am avut timp să ne cunoaştem şi să ne lăsăm amprentele în viaţa celeilalte. Amprente care ne-au ţinut prietene şi după ce anii de liceu s-au terminat. Am ales căi diferite. Eu în 2007 eram pasionată de informatică, EA avea dorinţă să studieze mai multă chimie. Însă amândouă am ales să rămânem în Bucureşti. EA primise cămin în Regie, eu eram locatara unui cămin din zona Obor. Amândouă aveam noi colege de cameră. Dar asta nu ne-a îndepărtat pentru că aveam o istorie împreună. O istorie care cuprinde poveşti ce au sens doar pentru noi două. O istorie în care eram eu, Rodicel, şi EA.

În 2010 am ales un program de master la 2000 de km de Bucureşti. Cu toate acestea noi am rămas aproape. Tehnologia a tăiat din distanţă. În toamnă serbăm 9 ani de când ne cunoaştem. Dar înainte de asta EA sărbătoreşte astăzi un sfert de veac. Şi eu vreau să o sărbătoresc prin acest articol. Vreau să îi mulţumesc pentru că a apărut în viaţa mea şi pentru că încă este în viaţa mea.

Drăguţă, felicitări pentru cei 25 de anişori pe care i-ai împlinit astăzi! Felicitări pentru cine eşti, baftă pentru ceea ce vrei să devii! Te aşteaptă un viitor ce aduce multe semne de întrebare, dar eu te ştiu puternică şi ştiu că ai destulă voinţă să escaladezi obstacolele din cale. Aş mai vrea să îţi urez sănătate şi noroc, iar cei din jur să te iubească pentru cine eşti!

În funcţie de amintiri, pentru mine eşti Dănţel, Dănuţa, Danielusha sau semnătura ta din liceu, Dana G. Pentru mine eşti geamăna mea :-*.

La mulţi ani, Dana G.!

Dacă îţi place, distribuie:
2 Comments
 1. avatar
  Dana G.

  23 mai 2012 la 4:59 pm

  Rodicel, m-ai facut sa-mi curga lacrimile 🙂 nimeni nu ar fi putut sa descrie mai frumos si mai adevarat prietenia noastra. iti multumesc din tot sufletul!!! ma simt ft norocoasa ca Dumnezeu a facut sa se intersecteze drumurile noastre in acea zi de septembrie, si ma simt si mai norocoasa ca imi esti prietena. Te iubesc mult de tot!!!

 2. 23 mai 2012 la 5:29 pm

  Ehh Dănţel! Toate se întâmplă cu un motiv! Iar noi trebuia să ne întâlnim pentru ca să fim astăzi aşa cum suntem.

  Te pup şi iubesc! Tare mi-aş fi dorit să te sărbătoresc şi cu prezenţa, dar…să fim noi sănătoase :-*! Mie dor de ale noastre poveşti!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.