Bangkok Hilton

By on august 31st, 2012

Să fie oare aproape 20 de ani de la prima mea întâlnire cu Bangkok Hilton? Poate nu chiar 20 de ani, dar nici departe nu sunt.

Cred că Bangkok Hilton este unul dintre primele mele pasiuni în materie de mini-seriale. La începutul anilor ’90, pe vremea când eu descopeream televizorul şi ce oferea el, în satul meu natal existau 3 posturi de televiziune: TVM (cunoscut acum ca şi Moldova 1), ORT (acum Первый канал) şi TVR1. Fiecare dintre ele erau dragi sufletului meu. TVM-ul era plin de filme şi seriale din cultura franceză, TVR-ul avea desene animate în fiecare dimineaţă de weekend şi emisiuni interesante, iar ORT-ul oferea multe telenovele şi filme proaspăt apărute.

Bangkok Hilton era transmis de ORT. Îmi amintesc şi acum că după primul episod am căutat programul TV şi am încercuit apăsat când vor rula următoarele. Asta pentru a fi sigură că nu le ratez. În ultimul episod trăiam odată cu Katrina Stanton (Nicole Kidman). Mă rugam la toţi zeii cunoscuţi de mine la vârsta respectivă să nu care cumva să fie prinsă. La acea vârstă nu făceam nicio diferenţă dintre ficţiune şi realitate şi nici nu realizam că povestea era scrisă deja. Rugăciunile mele clar nu o ajutau cu nimic. Dar ce este mai frumos decât un film/serial care te face să retrăieşti viaţa personajului?

ORT-ul avea o tradiţie (sau o lipsă de bani pentru a cumpăra alte opere cinematografice) să retransmită această mini-serie. De fiecare dată o vizionam şi o luam de la capăt. Faptul că ştiam sfârşitul nu schimba cu nimic retrăirile mele. Asta s-a tot repetat până pe la sfârşitul anilor ’90. Nu cred că mint când spun că nu mi-am mai amintit de Bangkok Hilton de vreo 10 ani. Astăzi însă am intrat pe IMDB pentru a citi despre Nicole Kidman. Instantaneu mi-am amintit şi de mini-seria care a făcut-o celebră. În ultimile 251 de minute am savurat mini-seria din copilărie. La sfârşit am realizat că m-am simţit ca atunci când am vizionat-o pentru prima oară. Singura diferenţă că îmi repetam în cap rugăciunea incluzând „Please” şi nu tradiţionalul „Te rog”.

Pentru cei care nu ştiu despre ce vorbesc eu aici le recomand să vizioneze serialul. Pe IMDB este notat cu 7.9 ceea ce ar trebui să vă spună că nu este o pierdere de vreme. Ataşez video-urile de pe youtube ce cuprind toată mini-seria. Enjoy!

Prima parte:

Partea a 2-a:Dacă îţi place, distribuie:
2 Comments
 1. avatar
  Dana

  31 august 2012 la 1:53 pm

  Rodica, „please”,posteaza mai des cate ceva ca tare-mi place si ma relaxeaza 🙂
  Incerc sa ma uit diseara la film. eu chiar nu auzisem de el :*

 2. 1 septembrie 2012 la 3:20 pm

  :-))

  Sper că ţi-a plăcut mini-seria. O să încerc să scriu mai des…acum cum m-a prinde timpul şi inspiraţia :-).

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.